Na velikost formy biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

Suchá směs

  • 150 g jemných ovesných vloček
  • 100 g konopných semínek (např. od firmy Carun)
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g mandlí
  • 20 g dýňových semínek
  • 25 g psyllia (sypkého, k dostání v lékárně)
  • 1 vrchovatá lžička soli

Tekutá směs

  • 370 ml teplé vody
  • 60 g kokosového tuku
  • 1 vrchovatá lžíce tekutého medu

Postup:

V míse smícháme všechny sypké ingredience. To znamená vločky, slunečnici, konopná semínka, dýňová semínka, nahrubo posekané mandle, oříšky, psyllium a sůl.

V odměrce smísíme vodu s kokosovým tukem a medem. Chvíli mícháme, až se vše rozpustí a nalijeme do sypké směsi. Důkladně zpracujeme vařečkou a těsto přendáme do formy vyložené pečícím papírem.

Necháme minimálně hodinu odpočinout.

Troubu vyhřejeme na 180 st. C, chléb ve formě do ní vložíme a zapečeme 30 minut. Potom jej vytáhneme z formy i s papírem a pečeme, volně ložené, na mřížce v troubě ještě dalších 30- 35 minut dokřupava.