Co budeme potřebovat:

  • 1 balení listového těsto rozváleného na papíře
  • 1 šlehačka
  • 2 vejce
  • 50 g sýru parmazánového typu
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • čerstvá bazalka
  • sůl, čerstvě mletý pepř, muškátový květ

Na salát

  • 4 rajčata
  • 1 mozzarella
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Chřest omyjeme a odkrájíme tuhé konce stonků. Na dvě minuty jej oblanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté vodu slijeme a hned ho naložíme do studené vody. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 st. C a na plech si roztáhneme listové těsto. Necháme ho na přiloženém pečícím papíře. Okraje těsta zvedneme a podložíme poskládaným krajem papíru.

Ta těsto vyskládáme stonky chřestu. Do vyšší misky rozklepneme vejce, přilijeme šlehačku, přidáme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým květem a vidličkou rozšleháme. Směs nalijeme na chřest a posypeme strouhaným sýrem. Opatrně přeneseme do rozpálené trouby, aby se nám šlehačka nevylila přes okraje těsta.

Pečeme dozlatova cca 15 – 20 minut.

Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a na talířích střídáme s plátky mozzarelly. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a opepříme.