Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 10 žampiónů
  • 2 větší mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 fenykl
  • 1/2 lilku
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • několik snítek čerstvého tymiánu
  • olivový olej
  • sojová omáčka

Postup:

Na vyšší plech nalijeme olej. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme šikmo na kolečka. Celer nakrájíme na kostky, fenykl na kousky. Žampiony překrájíme na půlky. Vše nasypeme na plech, pokropíme sojovkou a poklademe snítky tymiánu. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Potom alobal sundáme a necháme ještě 10 minut zezlátnout.

Na polití zeleniny na talíři si můžeme připravit zálivku  ze sezamového oleje, javorového sirupu, balzamika, sojovky a citronové šťávy. Není to však nutné, protože zelenina sama o sobě je skvělá.