Po sekané z fazolí se může náš junior doslova utlouct. Patří mezi jeho nejoblíbenější jídla, u kterých nikdy neví, kdy má dost 🙂

 

  • 250 g fazolí červená ledvina
  • 3 bobkové listy
  • kus celeru (cca 100 g)
  • 1 mrkev (cca 50 g)
  • 40 g jemných vloček
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce majoránky
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 2 vejce
  • 1 kostka bio bujonu Alnatura (z DM)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • kus zelené části pórku

Fazole propláchneme a namočíme přes noc do chladné vody (min. na 8 hodin). Druhý den vodu slijeme, doplníme novou a uvaříme doměkka s bobkovými listy. Je dobré počítat s tím, že to může trvat až hodinu a půl. Fazole se během vaření nemusí míchat, jen je třeba občas zkontrolovat, jestli se nevyvařila voda a můžeme sbírat pěnu, která se na hladině tvoří. V mezičase si uvaříme v troše vody také mrkev a celera na trošce oleje orestujeme pokrájenou cibuli s česnekem.

Měkké fazole s trochou vody přendáme do vyšší nádoby a ponorným mixérem nahrubo umixujeme. Přidáme jemně nastrouhaný celer s mrkví, vločky, cibuli s česnekem, hořčici, majoránku, rozdrobený bujon, sojovku, olej, vejce a na kousky nakrájený pórek. Důkladně promícháme a rozprostřeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme předtím vytřeli trochou oleje.

Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 35 minut.

Sekanou máme rádi s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

fazolova-sekana-forma