Na cca 50 ks budeme potřebovat:

  • 700 g dýně Hokaidó (1 malá)
  • 210 g hladké mouky
  • 80 g čedaru
  • 1 vejce
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Dýni za pomoci kartáčku omyjeme teplou vodou. Rozkrojíme, vydlabeme semínka a dýni i se slupkou rozkrájíme na větší kousky. Na plech roztáhneme pečící papír a na něj rozmístíme kousky dýně. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka, cca 20 minut.

Upečenou dýni necháme chvilku zchladnout a rozmixujeme na kaši nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme jemně nastrouhaný nebo v sekáčku posekaný sýr. Přisypeme mouku, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. Zpracujeme nelepivé, velmi příjemné těsto.

Z těsta vyválíme dva válečky o průměru 3 cm, rozkrájíme je na špalíčky a ukoulíme v dlaních na krokety. Do malého kastrolku nalijeme vyšší hladinu oleje, aby byly krokety ponořené a osmažíme je dokřupava.