Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

Masové koule

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce cizrnové mouky (nebo jiné mouky)
  • 1 větvička rozmarýny
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Rajčatová šťáva

  • 630 ml rajčatového pyré
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 větvička rozmarýny
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Mleté maso dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou rozmarýnu, sůl, pepř, vejce a mouku. Důkladně promícháme. Polévkovou lžící nabíráme kusy těsta a tvoříme koule velikosti pinponkových míčků. Ve velkém kastrole rozehřejeme olej a koule na něm osmažíme ze všech stran.

Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k opečeným koulím. Přidáme i prolisovaný česnek a restujeme. Vložíme větvičku rozmarýny, koření , sůl a přilijeme rajčatové pyré. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby rozehřáté na 180 st. C na cca 50 minut. V polovině pečení zkontrolujeme, aby se nám jídlo  nepřipálilo. Případně podlijeme troškou vody a promícháme. Z hotového pokrmu vytáhneme rozmarýnu, bobkové listy a kuličky nového koření.

Podáváme s oblíbenou přílohou.