Cuketová roláda s náplní ze sušených rajčat
3.5 (70%) 2 hlas(ů)

Na roládu dlouhou 40 cm budeme potřebovat:

  • 400 g cukety
  • 60 g pohankové mouky (kdo neřeší lepek, použije běžnou hrubou mouku)
  • 60 g čedaru
  • 50 g dýňových semínek
  • 3 kuličkové porce sekaného mraženého špenátu
  • 3 vejce – bílky a žloutky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Náplň

  • 5 půlek sušených rajčat
  • 1 čerstvý sýr typu žervé
  • 1 cottage
  • 2 větší stroužky česneku
  • olivový olej
  • pažitka
  • sůl

Postup:

Cuketu rozstrouháme na hrubém struhadle, osolíme a dáme na cedník vypotit. Přidáme povolený špenát. Asi po půl hodině cuketu ještě vyždímeme. Přendáme do misky, do ktere jsme najemno rozstrouhali sýr. V elektrickém sekáčku nebo mixéru rozmixujeme dýňová semínka a přidáme je také k cuketě. Osolíme, opepříme, zasypeme moukou a přidáme žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který postupně zlehka vmícháme do těsta.

Plech vyložíme pečícím papírem a po celé ploše rozetřeme rovnoměrně cuketové těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 15 minut dozlatova. Korpus vyndáme, i s papírem přetáhneme na mokrou a vyždímanou utěrku, a s ní sbalíme do rolády. Po čtvrthodině rozbalíme, utěrku odstraníme a těsto uvolníme od papíru. Roztažené necháme na papíře zchladnout.

V mezičase si připravíme náplň. Prolisujeme česnek a na trošičce olivového oleje orestujeme do mírně zlatavé barvy. V misce smícháme cottage se sýrem, přidáme česnek, na malé kostičky nakrájená rajčata a posekanou pažitku. Dle chuti osolíme. Náplň natřeme na celou plochu korpusu, kromě podélných 2 cm, které budou na konci rolády. Podélně stočíme, zabalíme do fresh fólie a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinky.