Na 3-4 porce budeme potřebovat:

  • 600 g brambor
  • 300 g Norimberských klobásek
  • 200 g cherry rajčátek
  • 100 g cibule
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 dl šlehačky
  • čerstvý tymián
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • olej

Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Klobásky také nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Rajčátka přepůlíme.

Do zapékací misky nalijeme olej a dosklovata na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přisypeme brambory a klobásky, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Posypeme lístečky tymiánu. Přikryjeme alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Poté alobal odstraníme, přisypeme rajčata a pečeme 10 minut. Potom přilijeme šlehačku a pečeme dalších 5-10 minut, až začnou brambory a klobáska zlátnout.