Brambory zapečené s klobáskami a rajčaty
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
- 600 g brambor
- 300 g Norimberských klobásek
- 200 g cherry rajčátek
- 100 g cibule
- 3 velké stroužky česneku
- 1 dl šlehačky
- čerstvý tymián
- čerstvě mletý pepř
- kmín
- sůl
- olej
Postup:
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Klobásky také nakrájíme asi na centimetrová kolečka. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Rajčátka přepůlíme.
Do zapékací misky nalijeme olej a dosklovata na něm orestujeme cibuli s česnekem. Přisypeme brambory a klobásky, osolíme, opepříme a pokmínujeme. Posypeme lístečky tymiánu. Přikryjeme alobalem a strčíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na 20 minut. Poté alobal odstraníme, přisypeme rajčata a pečeme 10 minut. Potom přilijeme šlehačku a pečeme dalších 5-10 minut, až začnou brambory a klobáska zlátnout.