Čerstvé fettucine se žampiony a smetanovou omáčkou
Nikoho asi nepřekvapí, že jsme národem houbařů, i když houby se prý sbírali již dlouhá staletí před Kristem. Stále častěji se můžeme dočíst, že houby jsou prospěšné pro naše zdraví, a to nejen díky svému složení, ale také proto, že jsou spojovány s procházkou lesem. Tyto žampiony, které ozdobily smetanovou omáčku se však můžou pochlubit jen svým složením 🙂
2 porce:
- 250 g žampionů
- 1 cibule
- 1 dl šlehačky
- 2 velké stroužky česneku
- lahůdková cibulka
- 1 lžička kurkumy
- sůl
- olej
- 300 g čerstvých těstovin
Žampiony očistíme ubrouskem a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme žampiony, osolíme a restujeme. Potom přisypeme nakrájenou cibulku a kurkumu. Ještě chvíli opékáme a nakonec zalijeme šlehačkou. Chvilku povaříme.
V mezičase si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Pokud vaříme čerstvé, trvá to jen pár minutek. Oběd je na stole doslova za chvilku.