Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Nikoho asi nepřekvapí, že jsme národem houbařů, i když houby se prý sbírali již dlouhá staletí před Kristem. Stále častěji se můžeme dočíst, že houby jsou prospěšné pro naše zdraví, a to nejen díky svému složení, ale také proto, že jsou spojovány s procházkou lesem. Tyto žampiony, které ozdobily smetanovou omáčku se však můžou pochlubit jen svým složením :)

2 porce:

  • 250 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 dl šlehačky
  • 2 velké stroužky česneku
  • lahůdková cibulka
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl
  • olej
  • 300 g čerstvých těstovin

Žampiony očistíme ubrouskem a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme žampiony, osolíme a restujeme. Potom přisypeme nakrájenou cibulku a kurkumu. Ještě chvíli opékáme a nakonec zalijeme šlehačkou. Chvilku povaříme.

V mezičase si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Pokud vaříme čerstvé, trvá to jen pár minutek. Oběd je na stole doslova za chvilku.