Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Co budeme potřebovat:

Na bylinkové máslo

  • 200 g másla Lurpak lighter
  • svazek pažitky
  • několik stonků hladkolisté petržele
  • kousek červené chilli papričky
  • čerstvě drcený barevný pepř
  • pár strouhnutí kůry z bio citrónu
  • dle chuti příp. sůl

Na 2 bagety

  • 450 g hladké mouky
  • 320 ml teplé vody
  • 1 čajová lžička sušeného droždí
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky cukru
  • mouku na podsypání

Postup:

Nejdříve si připravíme bylinkové máslo, aby se dobře proleželo. V receptu jsem použila dánské máslo Lurpak lighter, což je směs másla s řepkovým olejem a solí. Jeho výhodou je, že je i po vyndání z lednice krásně roztíratelné. Máslo přendáme do misky a promícháme s jemně pokrájenými bylinkami a chilli papřičkou. Okořeníme pepřem, citrónovou kůrou a dle vlastní chuti trošičkou soli. Máslo je samotné mírně slané, takže se solí opatrně. Misku přikryjeme fresh fólií a odložíme do lednice do doby, než upečeme bagetky.

Příprava bagetek:

V míse smícháme mouku se solí. V jiné nádobě smícháme vodu s droždím a cukrem a necháme pár minut vzkypět. Potom promícháme obě směsi dohromady. Ideálně nám k tomu poslouží kuchyňský robot. V horším případě si vystačíme vařečkou. Zpracujeme dost řídké a lepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme 50 minut kynout. Potom těsto přemístíme na kuchyňskou linku vydatně posypanou moukou. Rozdělíme na 2 díly a z každého uválíme bagetu. Stočíme do vrtulky a přemístíme na plech vyložený pečícím papírem.

Plech dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 25 minut.

Připraveno pro #Lurpak