Bezlepková brokolicová pizza s italskou oblohou
Co budeme potřebovat:
Na těsto
- 1 růžice brokolice
- 120 g jemně nastrouhaného čedaru
- 2 vejce
- 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Na oblohu
- 4 rajčata
- 1 mozzarella
- 1 velký stroužek česneku
- hrst bazalky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- trocha citrónové šťávy, pokud jsou rajčata nevýrazná
Postup:
Brokolici rozebereme na malé růžičky, omyjeme a důkladně osušíme. V mixéru umixujeme na hrubší drť. Přidáme strouhaný čedar, vejce, sůl a koření a promixujeme.
Plech vyložíme pečícím papírem a z brokolicového těsta vytvoříme pizzový korpus vysoký asi 1 cm. V troubě vyhřáté na 180 st. C upečeme dozlatova, asi 15 minut.
Rajčata omyjeme, rozkrojíme, odstraníme bubáky a semínka a nakrájíme na kousky. V misce smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a případně trochou citrónové šťávy.
Na upečený korpus položíme na plátky nakrájenou mozzarellu, posypeme jí rajčatovou směsí a nahrubo natrhanou bazalkou.