Co budeme potřebovat:

Na těsto

  • 1 růžice brokolice
  • 120 g jemně nastrouhaného čedaru
  • 2 vejce
  • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na oblohu

  • 4 rajčata
  • 1 mozzarella
  • 1 velký stroužek česneku
  • hrst bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • trocha citrónové šťávy, pokud jsou rajčata nevýrazná

Postup:

Brokolici rozebereme na malé růžičky, omyjeme a důkladně osušíme. V mixéru umixujeme na hrubší drť. Přidáme strouhaný čedar, vejce, sůl a koření a promixujeme.

Plech vyložíme pečícím papírem a z brokolicového těsta vytvoříme pizzový korpus vysoký asi 1 cm. V troubě vyhřáté na 180 st. C upečeme dozlatova, asi 15 minut.

Rajčata omyjeme, rozkrojíme, odstraníme bubáky a semínka a nakrájíme na kousky. V misce smícháme s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a případně trochou citrónové šťávy.

Na upečený korpus položíme na plátky nakrájenou mozzarellu, posypeme jí rajčatovou směsí a nahrubo natrhanou bazalkou.