Bazalkové špagety
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 400 g špaget
- 10 stroužků česneku
- 2 hrsti bazalkových lístků
- 2 hrsti slunečnicových semínek
- 1 lžička sušených chilli papriček – nebo spíš dle vaší chuti 🙂
- sůl
- olivový olej
- strouhaný sýr parmazánového typu
Postup:
Špagety uvaříme ve vroucí, dostatečně osolené vodě dle návodu. Mezitím na oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky s chilli kořením, semínky a ještě než začne růžovět, přidáme na kousky nakrájenou bazalku. Je třeba si počínat svižně, aby se česnek nespálil a nezhořknul. Na konci přípravy by měl být lehce zlatý, křupavý, stejně jako bazalka.
Uvařené těstoviny navrstvíme na talíř, přelijeme částí bazalkového oleje a posypeme strouhaným sýrem. Nebo si můžeme práci zjednodušit a všechny špagety rovnou promíchat do oleje a až poté servírovat na talíř.