Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 400 g špaget
  • 10 stroužků česneku
  • 2 hrsti bazalkových lístků
  • 2 hrsti slunečnicových semínek
  • 1 lžička sušených chilli papriček – nebo spíš dle vaší chuti 🙂
  • sůl
  • olivový olej
  • strouhaný sýr parmazánového typu

Postup:

Špagety uvaříme ve vroucí, dostatečně osolené vodě dle návodu. Mezitím na oleji orestujeme česnek nakrájený na plátky s chilli kořením, semínky a ještě než začne růžovět, přidáme na kousky nakrájenou bazalku. Je třeba si počínat svižně, aby se česnek nespálil a nezhořknul. Na konci přípravy by měl být lehce zlatý, křupavý, stejně jako bazalka.

Uvařené těstoviny navrstvíme na talíř, přelijeme částí bazalkového oleje a posypeme strouhaným sýrem. Nebo si můžeme práci zjednodušit a všechny špagety rovnou promíchat do oleje a až poté servírovat na talíř.