Fazolové karbanátky s barbecue omáčkou
Z uvedeného množství uděláte 18 karbanátků. Nebojte, nezbydou 🙂
Na 18 karbanátků budeme potřebovat:
Karbanátky
- 1 litrová odměrka vařených fazolí černá ledvina
- 1 dl ovesných vloček
- 2 velké stroužky česneku
- 1 střední cibule
- 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 vrchovatá lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 2 snítky rozmarýnu
- 4 snítky tymiánu
- 1 vejce
- vrchovatá lžíce sušeného droždí
- strouhanka
- hrnek uvařených krup
Barbecue omáčka
- 3 spařená a oloupaná rajčata
- 1 rajčatové pyré 350 g
- 1 větší cibule
- 2 velké stroužky česneku
- chilli dle chuti
- mletý pepř
- 1 kyselá okurka
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce worchestru
- tymián
- sůl dle chuti
- olivový olej
Postup:
Fazole i kroupy propláchneme každé ve svém kastrolu a namočíme den předem. Vždy vařím větší množství najednou a zbytek, který hned nespotřebuju rozdělím na porce do mikrotenových sáčků a dám do mrazáku.
Druhý den fazole i kroupy uvaříme doměkka. Uvařené fazole umeleme na masovém strojku, stejně tak cibuli a česnek. Je dobré dávat menší dávky fazolí a sem tam je proložit cibulí, aby se nám směs lépe drtila. Vločky propláchneme vodou, slijeme plevy a v trošce vody uvaříme cca 5 minut. Do fazolové pasty přidáme uvařené vločky, slité uvařené kroupy, ochutíme ostatními ingrediencemi a zahustíme strouhankou.
Tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji.
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli s plátky česneku, přidáme na kostičky nakrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčatové pyré, nakrájenou okurku, odrhnuté a posekané bylinky, ochutíme pepřem, octem, cukrem, worchestrem a chvíli dusíme. Dle chuti přisolíme.