Z uvedeného množství uděláte 18 karbanátků. Nebojte, nezbydou 🙂

Na 18 karbanátků budeme potřebovat:

Karbanátky

  • 1 litrová odměrka vařených fazolí černá ledvina
  • 1 dl ovesných vloček
  • 2 velké stroužky česneku
  • 1 střední cibule
  • 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 vrchovatá lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 vejce
  • vrchovatá lžíce sušeného droždí
  • strouhanka
  • hrnek uvařených krup

Barbecue omáčka

  • 3 spařená a oloupaná rajčata
  • 1 rajčatové pyré 350 g
  • 1 větší cibule
  • 2 velké stroužky česneku
  • chilli dle chuti
  • mletý pepř
  • 1 kyselá okurka
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce worchestru
  • tymián
  • sůl dle chuti
  • olivový olej

Postup:

Fazole i kroupy propláchneme každé ve svém kastrolu a namočíme den předem. Vždy vařím větší množství najednou a zbytek, který hned nespotřebuju rozdělím na porce do mikrotenových sáčků a dám do mrazáku.

Druhý den fazole i kroupy uvaříme doměkka. Uvařené fazole umeleme na masovém strojku, stejně tak cibuli a česnek. Je dobré dávat menší dávky fazolí a sem tam je proložit cibulí, aby se nám směs lépe drtila. Vločky propláchneme vodou, slijeme plevy a v trošce vody uvaříme cca 5 minut. Do fazolové pasty přidáme uvařené vločky, slité uvařené kroupy, ochutíme ostatními ingrediencemi a zahustíme strouhankou.

Tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji.

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli s plátky česneku, přidáme na kostičky nakrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčatové pyré, nakrájenou okurku, odrhnuté a posekané bylinky, ochutíme pepřem, octem, cukrem, worchestrem a chvíli dusíme. Dle chuti přisolíme.