Lososa mnoho lidí považuje za nejlahodnější rybí pochoutku. Obzvlášť losos uzený horkým kouřem, který je k dostání v Lidlu, je ve spojení s pořádnou porcí zeleninového salátu delikatesou.

Pro dva hladové krky:

  • 1 baby salát
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1 balení lososa „hot smoked“ (Lidl)
  • kopr
  • šťáva z půlky citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • špetička soli (kdo solí méně, nedá sůl vůbec, protože uzený losos ji nahradí)

Zeleninu omyjeme, očistíme. Salátové listy natrháme, papriku nakrájíme na malé kousky a mrkev nahrubo nastrouháme, cibulku nakrájíme na jemné kousky. Smícháme v míse a zajileme zálivkou ušlehanou citronové šťávy, oleje, agávového sirupu a soli.

Rozdělíme na talíře, poklademe na kousky nakrájeným lososem a posypeme koprem.