Náš mladík si oblíbil kuskus, nicméně vyžaduje do něj nějakého živočicha.Dnešní varianta se slaninou byla pochválená 🙂

  • 1 hrnek kuskusu
  • 2 hrnky vody
  • 3/4 kostky bujonu Wuerzl (bio, k mání ve zdravé výživě nebo i Kauflandu)
  • 1 bílá paprika
  • 1 červená kapie
  • 3 čerstvé nakládačky
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 10 lusků hrášku
  • 1 malá cibule
  • 2 rajčata zbavená semínek
  • hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián, šalvěj)
  • olej
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 vejce
  • 6 plátků slaniny
  • 2 lžíce octa

Vodu s bujonem svaříme, vsypeme kuskus, zamícháme a necháme 10 minut odstát. Mezitím na olivovém oleji zesklovatíme posekanou cibuli a na chvilku ohřejeme i bylinky. Vmícháme do odstátého kuskusu a přidáme pokrájené papriky, cibulku, okurky, rajčata, vyloupaný hrášek a opepříme.

V hrnci uvaříme vodu s octem, když lehce vře, uděláme lžící v prostředku vír a opatrně tam vylijeme čerstvé vejce nachystané na talířku (vejce vaříme postupně). Vaříme 2-3 minuty a potom opatrně přendáme na naservírovaný kuskus. Na pánvi ještě lehce opečeme slaninu a navrstvíme na vejce.