Kuskus se slaninou a ztraceným vejcem
Náš mladík si oblíbil kuskus, nicméně vyžaduje do něj nějakého živočicha.Dnešní varianta se slaninou byla pochválená 🙂
- 1 hrnek kuskusu
- 2 hrnky vody
- 3/4 kostky bujonu Wuerzl (bio, k mání ve zdravé výživě nebo i Kauflandu)
- 1 bílá paprika
- 1 červená kapie
- 3 čerstvé nakládačky
- 2 lahůdkové cibulky
- 10 lusků hrášku
- 1 malá cibule
- 2 rajčata zbavená semínek
- hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián, šalvěj)
- olej
- čerstvě mletý pepř
- 3 vejce
- 6 plátků slaniny
- 2 lžíce octa
Vodu s bujonem svaříme, vsypeme kuskus, zamícháme a necháme 10 minut odstát. Mezitím na olivovém oleji zesklovatíme posekanou cibuli a na chvilku ohřejeme i bylinky. Vmícháme do odstátého kuskusu a přidáme pokrájené papriky, cibulku, okurky, rajčata, vyloupaný hrášek a opepříme.
V hrnci uvaříme vodu s octem, když lehce vře, uděláme lžící v prostředku vír a opatrně tam vylijeme čerstvé vejce nachystané na talířku (vejce vaříme postupně). Vaříme 2-3 minuty a potom opatrně přendáme na naservírovaný kuskus. Na pánvi ještě lehce opečeme slaninu a navrstvíme na vejce.