Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 brambory
  • 1 mrkev
  • kus celeru velikosti mrkve
  • 1 petržel
  • kousek zelené části pórku
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • hrst sušených hub
  • čerstvá majoránka
  • kmín, pepř
  • 2 kostky bujónu Wuerzl
  • 30 g másla
  • 1,3 l vody
  • 1 lžíce hladké mouky
  • zelená petrželka

Postup:

Sušené houby namočíme do vlažné vody. Do kastrolu dáme máslo a zesklovatíme na těm pokrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, celer, petržel a na kolečka nakrájenou mrkev. Okořeníme kmínem a pepřem a chvilku restujeme. Zaprášíme moukou, za stálého míchání opékáme a zalijeme trochou chladné vody. Mouku s vodou rozmícháme a dolijeme zbytkem vody. Do kastrolu přidáme slité houby a kostky bujónu. Vaříme přibližně 15 – 20 minut. Nakonec ochutíme čerstvou majoránkou, lisovaným česnekem a pokrájeným pórkem a ještě minutku povaříme. Když polévku stáhneme z ohně, ozdobíme ještě posekanou zelenou petrželkou.