Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 1 menší kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 malá petržel
  • kousek celeru velikosti petržele
  • kousek výrazného tvrdého sýru velikosti petržele
  • 1 větší hrst mraženého hrášku
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1/2 tofunézy nebo směsi majolky se zakysanou smetanou
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • citronová šťáva dle chuti (příp. umeocet)

Postup:

Zeleninu omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Stejně tak nastrouháme sýr. Cibulku pokrájíme. Hrášek povaříme 2 minuty v osolené vodě a vše smícháme dohromady. Tofunézu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a případně citrónovou šťávou. Obě směsi promícháme a necháme vychladit.