Kedlubnový salát
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 1 menší kedlubna
- 1 mrkev
- 1 malá petržel
- kousek celeru velikosti petržele
- kousek výrazného tvrdého sýru velikosti petržele
- 1 větší hrst mraženého hrášku
- 1 lahůdková cibulka
- 1/2 tofunézy nebo směsi majolky se zakysanou smetanou
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a čerstvě mletý pepř
- citronová šťáva dle chuti (příp. umeocet)
Postup:
Zeleninu omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Stejně tak nastrouháme sýr. Cibulku pokrájíme. Hrášek povaříme 2 minuty v osolené vodě a vše smícháme dohromady. Tofunézu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a případně citrónovou šťávou. Obě směsi promícháme a necháme vychladit.