Na 4 porce budeme potřebovat:

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • necelý hrnek vlažné vody
  • asi 1/3 droždí
  • 1 lžička cukru
  • necelá lžička soli
  • na případné zapečení plátky tvrdého sýra

 

Salát

  • 1 salátová okurka
  • 1 červená paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lahůdková cibulka
  • 1/2 ledového salátu
  • 0,5 dl olivového oleje
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli
  • 2 špetky cukru
  • 2 krůtí plátky, olej, sůl, pepř

Postup:

Droždí rozdrobíme do vlažné vody a přidáme cukr. Po chvilce vmícháme ostatní ingredience a zaděláme vláčné těsto. Necháme hodinu vykynout. Pokud domácnost obývá pekárna na chleba, práce je značně ulehčena. Stačí tam vše nalít a nasypat a zapnout program „těsto“. Po hodině a půl je připraveno. Těsto následně rozdělíme na 6 bochánků a necháme ještě 15 minut kynout. Poté rozválíme na placky a pečeme v troubě vyhřáté na 220 st. C po jedné straně 5 minut a po druhé 1 minutu. Na obrácené placky můžeme položit plátek sýra a minutu zapéct. My děláme oboje.

V době, kdy kyne těsto můžeme nachystat salát. Zeleninu omyjeme a pokrájíme, přichystáme si zálivku z oleje, citronu, soli a cukru, kterou zalijeme na zeleninu až krátce před podáváním. Krůtí maso nakrájíme na kousky a rychle orestujeme se solí a pepřem na trošce oleje. Salát rozdělíme do servírovacích misek, posypeme kousky masa a podáváme s upečenými plackami.