Krůtí závitky s vůní Španělska
Už jste někdy zkoušeli španělské ptáčky z krůtího masa? Je to hotové v cuku letu a navíc je to moc dobré.
- 4 krůtí plátky
- 1 vejce uvařená natvrdo
- 1 velká cibule
- 4 nakládané okurky
- kousek uzené kýty
- plnotučná hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- olej
- jasmínová rýže
Krůtí plátky naklepeme přes mikroténový sáček paličkou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme čtvrtkou vařeného vajíčka, okurkou, kouskem uzeného masa a kouskem cibule. Svineme do závitku a obtočíme bílou nití. Závitky poprášíme trochou mouky. V kastrolu rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran necháme rychle zatáhnout. Přidáme ještě trošku oleje a cibuli nakrájenou na kostičky. Necháme jí lehce zezlátnout, zalijeme do poloviny závitků vodou, a pod pokličkou asi půl hodiny dusíme. Potom trochu vody opět dolijeme, závitky obrátíme a ještě asi 15 minut dusíme. Mouku rozmícháme s trochou vlažné vody, vmícháme do omáčky, osolíme, opepříme a přidáme ještě lžíci hořčice. Na častého míchání necháme omáčku zhoustnout.
Podáváme s jasmínovou rýží. Rýži propláchneme opakovaně vlažnou vodou, slijeme a přidáme 1 a půl násobku vody a sůl. Na rozptylovači plamene vaříme asi 15 minut.