Už jste někdy zkoušeli španělské ptáčky z krůtího masa? Je to hotové v cuku letu a navíc je to moc dobré.

  • 4 krůtí plátky
  • 1 vejce uvařená natvrdo
  • 1 velká cibule
  • 4 nakládané okurky
  • kousek uzené kýty
  • plnotučná hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • olej
  • jasmínová rýže

Krůtí plátky naklepeme přes mikroténový sáček paličkou, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme čtvrtkou vařeného vajíčka, okurkou, kouskem uzeného masa a kouskem cibule. Svineme do závitku a obtočíme bílou nití. Závitky poprášíme trochou mouky. V kastrolu rozehřejeme olej a závitky na něm ze všech stran necháme rychle zatáhnout. Přidáme ještě trošku oleje a cibuli nakrájenou na kostičky. Necháme jí lehce zezlátnout, zalijeme do poloviny závitků vodou, a pod pokličkou asi půl hodiny dusíme. Potom trochu vody opět dolijeme, závitky obrátíme a ještě asi 15 minut dusíme. Mouku rozmícháme s trochou vlažné vody, vmícháme do omáčky, osolíme, opepříme a přidáme ještě lžíci hořčice. Na častého míchání necháme omáčku zhoustnout.

Podáváme s jasmínovou rýží. Rýži propláchneme opakovaně vlažnou vodou, slijeme a přidáme 1 a půl násobku vody a sůl. Na rozptylovači plamene vaříme asi 15 minut.