To, že mascarpone není jen k přípravě tiramisu svědčí tento božský dezert. Olizovali jsme se až za ušima 🙂

  • 500 g mascarpone
  • 1/2 smetany nebo kokosového mléka
  • 3 lžíce rýžového sladu
  • 1 plechovka mandarinkového kompotu
  • šálek borůvek
  • cukrářské piškoty
  • strouhaný kokos

Mascarpone umícháme v misce se smetanou nebo kokosovým mlékem a rýžovým sladem na hladký krém. Do pekáčku naskládáme cukrářské piškoty, potřeme polovinou krémové směsi a na ní vyskládáme slitý mandarinkový kompot a prosypeme borůvkami. Na ovoce rozetřeme zbytek krému a hustě posypeme kokosem. Párkrát pekáčkem klepneme o stůl, aby se krém dostal mezi piškoty, přikryjeme freshfolií a necháme ztuhnout v lednici.