Lehký a osvěžující salát s tuňákem a vajíčkem, další z našich „hubnoucích“ večeří pro tři 🙂

 

  • 1 konzervička tuňáku ve vlastní šťávě (celé kousky z Lidl)
  • 2 vejce
  • 3 listy ledového salátu
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 salátová okurka
  • 1 mrkev
  • 1 šalotka

Na zálivku:

  • šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/3 lžičky dijonské hořčice
  • špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriky omyjeme a ostraníme z nich semínka. Nakrájíme na kousky. Okurku oloupeme a nahrubo nastrouháme, stejně tak mrkev. Salát natrháme na kousky, vše smícháme a rozdělíme na talíře. Šalotku nakrájíme na kroužky a salát jimi posypeme. Z tuňáka slijeme vodu, tlakem na uvolněné víčko vodu vymačkáme a rybu rozdělíme na talíře. Citron vymačkáme, smícháme s javorovým sirupem, olejem, hořčicí a solí a vyšleháme vidličkou. Zálivkou polijeme salát na talířích. Ozdobíme vejci.