Růžičková kapusta na víně se slaninou a rybím filé
Tak, a konečně jsme sklidili zbytek růžičkové kapusty, která statečně odolávala rozmarům počasí a zásobovala nás cennými živinami celou zimu.
- 400 g růžičkové kapusty
- 60 g slaniny
- olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 1 dl bílého vína + 1 dl vody
- 3 porce rybího filé
- citronová šťáva
- 1 lžíce másla
Růžičky kapusty očistíme a opláchneme vodou. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, opražíme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a přihodíme kapustičky (pokud jsou velké, tak je rozkrájíme na polovinu nebo dokonce na čtvrtiny). Opékáme společně se slaninou. Po chvilce podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.
Mezitím na druhé pánvi rozehřejeme také trošku oleje. Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme. Na konci přípravy přidáme lžíci másla a trošičku vody a minutku povaříme na šťávičku.