Tak, a konečně jsme sklidili zbytek růžičkové kapusty, která statečně odolávala rozmarům počasí a zásobovala nás cennými živinami celou zimu.

  • 400 g růžičkové kapusty
  • 60 g slaniny
  • olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 1 dl bílého vína + 1 dl vody
  • 3 porce rybího filé
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce másla

Růžičky kapusty očistíme a opláchneme vodou. Na pánvi rozehřejeme trošku oleje, opražíme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a přihodíme kapustičky (pokud jsou velké, tak je rozkrájíme na polovinu nebo dokonce na čtvrtiny). Opékáme společně se slaninou. Po chvilce podlijeme vínem a vodou, osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka.

Mezitím na druhé pánvi rozehřejeme také trošku oleje. Filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a na oleji z obou stran opečeme. Na konci přípravy přidáme lžíci másla a trošičku vody a minutku povaříme na šťávičku.