Jednoduché lilkové rolky se sýrem a medvědím česnekem
Na cca 11 rolek budeme potřebovat:
- 1 střední lilek
- 1 vanička taveného sýra Milkana s Goudou
- hrst medvědího česneku
- hrst čerstvých arašídů
- olivový olej
- sůl
Na ozdobu
- plátek tvrdého sýru Milkana
- cherry rajčátka
- švestkový sirup
Postup:
Lilek omyjeme, špičku a stopku odkrojíme ostrým nožem a lilek podélně rozkrájíme na cca půl centimetrové plátky. Ideálně na V-krouhači. Plátky posolíme, narovnáme do misky a necháme půl hodiny odstát. Puštěnou tekutinu odsajeme ubrouskem, mašlovačkou potřeme olivovým olejem a osolíme. Opečeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Když na pánvi plátky obrátíme, přetřeme je opět olejem a osolíme.
Čerstvé arašídy nasucho opražíme na pánvi a prsty sloupneme slupičku. Arašídy pokrájíme ostrým nožem nebo nahrubo rozsekáme ve vyšší nádobě ponorným mixérem.
Třičtvrtiny medvědího česneku posekáme na kousky, část rozkrájíme na proužky a pár jich necháme na ozdobu.
Upečené plátky položíme na prkýnko užší stranou k sobě a potřeme sýrem po celé ploše. Doprostřed položíme napříč 3 proužky lístečků, aby po zabalení koukaly ven. Rozbalenou rolku posypeme nasekanými arašídy a kousky medvědího česneku a zabalíme do roličky.
Plátek tvrdého sýra vykrojíme vykrajovátkem a ozdobíme půlkou rajčátka.
Rolky na talíři posypeme zbylými arašídy, pokapeme švestkovým sirupem a ozdobíme řeřichou.
Něco navíc:
Sýry Milkana mi přišly v balíčku s vykrajovátky a s návrhem, abych pro své čtenáře připravila nějaký prima recept. Na první pohled mě zaujala červená pečet se zárukou vrácení peněz, pokud by zákazníkovi sýr nechutnal. Nám teda chutnaly moc, a to včetně lilkových rolek, takže doufám, že zachutnají i vám 🙂