Krémová česnečka z medvědího česneku s arašídy a bagetkou
Na 3 porce budeme potřebovat:
- velký svazek medvědího česneku (cca 60 listů)
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- 2 bio zeleninové bujóny
- 1 dl šlehačky
- 1 cibule
- 1 lžička citrónové šťávy
- hrst čerstvých buráků
- olivový olej
- 1 bagetka
Postup:
Cibuli s česnekem nakrájíme na kousky a orestujeme na troše oleje dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vroucí vodou, přihodíme bio bujóny a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přihodíme na proužky nakrájený medvědí česnek a přilijeme šlehačku. Minutku povaříme a rozmixujeme. Dle chuti přikápneme citrónovou šťávu.
Čerstvé arašídy opražíme nasucho na pánvi, až začne růžová slupička praskat. Potom slupičku sloupneme a arašídy posekáme na malé kousky. Použijeme na posypání polévky na talíři.
Bagetku rozkrájíme na plátky a opečeme na pánvi na troše oleje.