Krémová česnečka z medvědího česneku s arašídy a bagetkou
5 (100%) 1 hlas(ů)

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • velký svazek medvědího česneku (cca 60 listů)
  • 2 brambory
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bio zeleninové bujóny
  • 1 dl šlehačky
  • 1 cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • hrst čerstvých buráků
  • olivový olej
  • 1 bagetka

Postup:

Cibuli s česnekem nakrájíme na kousky a orestujeme na troše oleje dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vroucí vodou, přihodíme bio bujóny a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přihodíme na proužky nakrájený medvědí česnek a přilijeme šlehačku. Minutku povaříme a rozmixujeme. Dle chuti přikápneme citrónovou šťávu.

Čerstvé arašídy opražíme nasucho na pánvi, až začne růžová slupička praskat. Potom slupičku sloupneme a arašídy posekáme na malé kousky. Použijeme na posypání polévky na talíři.

Bagetku rozkrájíme na plátky a opečeme na pánvi na troše oleje.