Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:

Na bulgur

  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody
  • sůl

Na ochucení

  • 150 g modrého plísňového sýru
  • 50 g mraženého hrášku
  • 12 vlašských ořechů
  • 5 ředkviček
  • barevné chilli papričky dle chuti
  • kůra z půlky bio citrónu
  • sůl
  • olivový olej

Postup:

Do kastrolu nasypeme 1 díl bulguru a zalijeme 2 díly vody. Osolíme, promícháme a uvaříme dle návodu, cca 10 minut.

Vylouskáme vlašské ořechy, pokrájíme na kousky a orestujeme na olivovém oleji s pokrájenými chilli papričkami a solí. Hrášek povaříme 4 minuty v osolené vodě. Ředkvičky omyjeme, překrájíme na půlky a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenká kolečka. Sýr nakrájíme na kostičky a kůru z omytého bio citrónu nastrouháme najemno.

Do uvařeného bulguru vmícháme orestované ořechy s chilli papričkami i s olejem. Přidáme povařený hrášek, citrónovou kůrou a ředkvičky. Dle chuti dosolíme. Na talíři posypeme nakrájeným sýrem.