Bulgur s pečenými ořechy a modrým plísňovým sýrem
Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:
Na bulgur
- 1 hrnek bulguru
- 2 hrnky vody
- sůl
Na ochucení
- 150 g modrého plísňového sýru
- 50 g mraženého hrášku
- 12 vlašských ořechů
- 5 ředkviček
- barevné chilli papričky dle chuti
- kůra z půlky bio citrónu
- sůl
- olivový olej
Postup:
Do kastrolu nasypeme 1 díl bulguru a zalijeme 2 díly vody. Osolíme, promícháme a uvaříme dle návodu, cca 10 minut.
Vylouskáme vlašské ořechy, pokrájíme na kousky a orestujeme na olivovém oleji s pokrájenými chilli papričkami a solí. Hrášek povaříme 4 minuty v osolené vodě. Ředkvičky omyjeme, překrájíme na půlky a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenká kolečka. Sýr nakrájíme na kostičky a kůru z omytého bio citrónu nastrouháme najemno.
Do uvařeného bulguru vmícháme orestované ořechy s chilli papričkami i s olejem. Přidáme povařený hrášek, citrónovou kůrou a ředkvičky. Dle chuti dosolíme. Na talíři posypeme nakrájeným sýrem.