Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 vyzrálé avokádo
  • 1 pomeranč
  • citronová šťáva
  • kousek zelené části lahůdkové cibulky
  • 4 vlašské ořechy
  • vrchovatá lžíce rozinek
  • 1 vrchovatá lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • trošičku kůry z dobře umyté limetky
  • cherry rajčátka a petrželovou nať na ozdobu
  • bagetka a olivový olej

Postup:

Avodádo rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na kousky, dáme do misky a pokapeme citronovou šťávou. Pomeranč silněji okrájíme, abychom odstranili i bílou blánu a ostrým nožem vyřízneme jen dužinu. Pomerančovou dužinu nakrájíme na kousíčky a smícháme s avokádem. Přidáme pokrájenou cibulku, posekané ořechy, rozinky, smetanu a sůl. Promícháme a nandáme do malých mističek. Ozdobíme trošičkou nastrouhané limetkové kůry (limetku namočíme na pár minut do horké vody s octem a kartáčkem omyjeme), půlkou cherry rajčátka a petrželkou a podáváme s plátky bagetky opečené na olivovém oleji.