Krůtí kapsa s bramborovou kaší
Krůtí kapsa byla na Kubovo přání. Nechtěl závitek z pangase, který byl součástí narozeninového menu. Ach jo, kromě tuňáka z plechovky do něj žádnou rybu nedostanu… 🙂
- 4 krůtí řízky
- 4 plátky slaniny
- 4 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- hrubě mletý pepř
- olej
- 60 ml šlehačky
- lžička sypkého polévkového koření Alnatura (z DM)
Řízek přikryjeme mikrotenovým sáčkem a na prkénku naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obložíme slaninou a přehneme napůl. Spíchneme párátkem, dáme do malé zapékací misky na trošku oleje a podlijeme troškou vody. Přikryjeme pečícím papírem a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C asi 35 minut. V polovině kapsu obrátíme. Když je upečená, vyndáme jí z pekáčku, výpek ochutíme kořením Alnatura, přilijeme šlehačku a chviličku na kamnech zahřejeme do zhoustnutí.
Podáváme s bramborovou kaší.