Co budeme potřebovat:

Piškotové těsto

  • 3 vejce
  • 85 g cukru krupice s vanilkou
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 40 g hladké mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • špetka prášku do pečiva
  • špetka soli
  • šťáva z půlky citronu
  • ostružinová marmeláda na namazání korpusu

Tvaroho-smetanová náplň

  • 2 tučné tvarohy
  • 1 mascarpone
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 šlehačka
  • 6 plátků želatiny
  • 1/2 dl mléka
  • 3 lžíce cukru s vanilkou
  • na ozdobu kompotované broskve, kompotované  mandarinky, čerstvé maliny půl balíčku opražených mandlových kousků

Postup:

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do světlé pěny, přidáme citronovou šťávu a ještě chvilku šleháme. V jiné misce smícháme sypké přísady a ve vysoké nádobě ušleháme s troškou soli tuhý sníh z bílků. Do žloutkové směsi střídavě lehce vmícháme moučnou směs a bílky. Na dno dortové formy dáme pečící papír a obvodovým dílem jej přichytíme. Těsto vylijeme do formy, uhladíme a upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C po dobu cca 15 minut. Je-li hotové, zjistíme zapíchnutím špejle (po vytažení musí být špejle čistá).

Hotový korpus necháme chvíli zchladnout, potom opatrně otevřeme, sundáme pečící papír a v polovině prořízneme. Odklopíme vršek, namažeme výraznou marmeládou a zase přiklopíme. Vrátíme do formy a formu zavřeme.

Plátky želatiny namočíme do vlažné vody na cca 15 minut. Do kuchyňského robotu dáme tvaroh, mascarpone, smetanu a cukr a šleháme až se vše důkladně propojí. Šlehačku ušleháme do tuha. Mléko zahřejeme a vypneme těsně před varem. Plátky želatiny vymačkáme od vody a promícháme s horkým mlékem. Když se rozpustí, přidáme trošku tvarohu a rozmícháme, až se vše spojí. Potom přelijeme do tvarohové hmoty a ještě řádně promícháme v robotu. Do promíchané směsi vmícháme zlehka ušlehanou šlehačku.

Část hmoty natřeme na korpus a posypeme na kousky nakrájenými broskvemi. Naneseme zbytek krému a na povrch ozdobíme ovocem. Na strany přimáčkneme opražené mandlové kousky.