Z mleté plece, která dřímala v lednici měl být původně masový štrůdl se zelím, ale protože jsme měli včera segedin, skončila v sekané. A musím říct, byla fakt luxusní. Propašovala jsem do ní i cuketu a tím hochy slušně zmátla…:)

  • 500 g mleté vepřové plece
  • 1/2 cukety
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 plné lžíce hladké mouky
  • 1 rohlík
  • trocha mléka
  • sůl, pepř, majoránka
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička sušeného polévkového bio koření Alnatura (z DM)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje

Rohlík natrháme na kousky a zalijeme trochou mléka. Maso vyklopíme do mísy, přidáme rozmočený vyždímaný rohlík, nahrubo nastrouhanou cuketu, drobně pokrájenou cibulku, rozdrcený česnek, hořčici, vejce, koření, sůl a mouku, rukama důkladně propracujeme a na prkénku utvoříme šišku sekané.  Do pekáčku dáme pečící papír tak, aby okraje byly zvednuté a výpek nevytékal. Sekanou na něj položíme, podlijeme troškou vody a přidáme lžíci oleje.

V troubě rozpálené na 190 st. C zapečeme 15 minut, potom teplotu snížíme na 160 st. C a dopečeme ještě asi 30 minut dozlatova. S bramborovou kaší to bylo výborné.