Jestlipak víte, že slípce trvá den a noc, než vyprodukuje jedno vajíčko? A jakmile ho snese, oklepe se a do půl hodinky začíná nanovo 😛

Na 2 – 3 porce budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 300 g čerstvého sýru
  • 3 plné polévkové lžíce majonézy
  • hrst sekané petrželové natě
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/2 lahůdkové cibulky
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup:

Vajíčka necháme aspoň půl hodinku vyndané z lednice a poté je vložíme do vroucí vody do malého kastrůlku. Vaříme 9 minut a hned poté jim dopřejeme spršku vody studené. Vodu slijeme a s kastrůlkem důkladně zatřeseme, aby skořápka na vejcích popraskala. Přilijeme ještě jednou studenou vodu, necháme minutku ustát a oloupeme. Zdá se mi, že loupání jde takto nějak líp. Dobu vaření zbytečně neprotahujeme, vajíčka stejně měkčí nebudou a žloutek by nám zešedl a byl by moc suchý.

Vajíčka rozstrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme Paloučky, na tenké nudličky pokrájenou cibulku, a také posekanou petrželku. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí.