Jablečný crumble se švestkami
Víte, že „crumble“ v překladu znamená „drobit“? V angličtině to zní honosně, že? Takže do zapékací mističky nacpeme pár kousků ovoce a pocrumblujeme drobenkou. Zapečeme a … mňáám! 🙂
Na 3 porce budeme potřebovat:
- 3 jablíčka
- 6 švestek
- 3 lžičky rozinek
- 3 okrojené lžíce másla
- 1 čerstvý sýr
- 3 lžičky třtinového cukru
- 3 malé zapékací misky nebo 1 velkou
Drobenka
- 60 g třtinového cukru
- 40 g celozrnné mouky
- 40 g jemných vloček
- 30 g másla
- 3 lžíce slunečnicových semínek
Postup:
Do misek rozdělíme po lžíci másla. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do misek. Švestky omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme k jablkům. Posypeme trochou cukru a poklademe na kousky rozkrájeným sýrem.
Z másla, mouky, vloček, cukru a semínek užmouláme prsty drobenku a rozdělíme jí na porce. Dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dorůžova, cca 20 minut.