Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 2 porce budeme potřebovat:

  • 200 g těstovin
  • 60 g anglické slaniny
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vyzrálá rajčata
  • 2 hrsti bazalky
  • 1 mozzarella
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olej

Postup:

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.

Na troše oleje orestujeme nakrájenou slaninu společně s nakrájenou cibulkou. Přidáme prolisovaný česnek. Slupku rajčat nakrojíme ostrým nožem do křížku a spaříme vroucí vodou. Slupku oloupeme a rajčata nakrájíme na kostičky. Přidáme k cibuli a chvíli zahříváme. Mezitím si omyjeme a pokrájíme bazalkové listy. Přihodíme je také do pánve. Osolíme, opepříme. Těsně před doděláním těstovin nakrájíme mozzarellu na kostičky a přihodíme k rajčatům.

Slijeme vodu z uvařených těstovin a horké těstoviny hned vsypeme do omáčky a promícháme.