Sendviče s tuňákovou pomazánkou
Na 4 sendviče budeme potřebovat:
- 2 konzervičky tuňáka ve vlastní šťávě
- 1 větší mrkev
- kus celeru velikosti mrkve
- 1 větší lahůdková cibulka (i se zelenou částí)
- 1 vanička čerstvého sýra
- citrónová šťáva
- sůl
- 8 plátků toustového chleba
Postup:
Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme tuňákové konzervičky, ze kterých jsme důkladně vymačkali šťávu a promícháme. Přisypeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme sýr, sůl a dochutíme citrónem.
Polovinu plátků chleba opečeme v toustovači a použijeme je jako základnu, na kterou namažeme pomazánku. Přiklopíme neopečenými plátky, které můžeme kreativně ozdobit, případně i horní plátky můžeme opéct.