Na 4 sendviče budeme potřebovat:

  • 2 konzervičky tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 větší mrkev
  • kus celeru velikosti mrkve
  • 1 větší lahůdková cibulka (i se zelenou částí)
  • 1 vanička čerstvého sýra
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • 8 plátků toustového chleba

Postup:

Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme tuňákové konzervičky, ze kterých jsme důkladně vymačkali šťávu a promícháme. Přisypeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme sýr, sůl a dochutíme citrónem.

Polovinu plátků chleba opečeme v toustovači a použijeme je jako základnu, na kterou namažeme pomazánku. Přiklopíme neopečenými plátky, které můžeme kreativně ozdobit, případně i horní plátky můžeme opéct.