Marinované kuřecí paličky s bramborovými růžičkami
Na 3-4 porce budeme potřebovat:
Kuřecí paličky v marinádě
- 8 kuřecích paliček
- 4 rozvětvěné snítky tymiánu
- 1 dl olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl a čerstvě mletý pepř
Bramborové růžičky
- 6 brambor
- 40 g strouhaného sýra parmazánového typu
- 40 g másla
- 2 stroužky česneku
- sůl
Fazolky
- 200 g fazolek,
- 1 lžíce citrónové šťávy
- sůl
Postup:
Den předem si připravíme marinádu z oleje, medu, citrónové šťávy, pepře a tymiánu. Vidličkou jí rozšleháme a vložíme do ní kuřecí paličky. Rukama promneme, aby se marináda dostala i pod kůži. Druhý den před přípravou paličky osolíme, narovnáme do pekáčku, přelijeme marinádou a upečeme dozlatova při 190 st. C.
Bramborové růžičky připravíme z čerstvých brambor. Oloupeme je, nakrájíme na velmi tenká kolečka. V míse smícháme rozpuštěné máslo s jemně nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Bramborové plátky do této směsi namočíme a brambory s ní důkladně promícháme. Do silikonových muffinových mističek narovnáme plátky brambor na sebe do kónického tvaru růžiček a upečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova (cca 30 minut).
Fazolky očistíme a povaříme 6-8 minut ve vroucí osolené a okyselené vodě. Uvařené okamžitě slijeme a propláchneme studenou vodou.