Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3-4 porce budeme potřebovat:

Kuřecí paličky v marinádě

  • 8 kuřecích paliček
  • 4 rozvětvěné snítky tymiánu
  • 1 dl olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Bramborové růžičky

  • 6 brambor
  • 40 g strouhaného sýra parmazánového typu
  • 40 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Fazolky

  • 200 g fazolek,
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl

Postup:

Den předem si připravíme marinádu z oleje, medu, citrónové šťávy, pepře a tymiánu. Vidličkou jí rozšleháme a vložíme do ní kuřecí paličky. Rukama promneme, aby se marináda dostala i pod kůži. Druhý den před přípravou paličky osolíme, narovnáme do pekáčku, přelijeme marinádou a upečeme dozlatova při 190 st. C.
Bramborové růžičky připravíme z čerstvých brambor. Oloupeme je, nakrájíme na velmi tenká kolečka. V míse smícháme rozpuštěné máslo s jemně nastrouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Bramborové plátky do této směsi namočíme a brambory s ní důkladně promícháme. Do silikonových muffinových mističek narovnáme plátky brambor na sebe do kónického tvaru růžiček a upečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova (cca 30 minut).
Fazolky očistíme a povaříme 6-8 minut ve vroucí osolené a okyselené vodě. Uvařené okamžitě slijeme a propláchneme studenou vodou.