Nevím jak vy, ale já doteď nepochybovala o tom, že první kukuřici ochutnali američtí Indiáni. No a teď se dočtu, že už několik tisíc let před Kristem malovali kukuřici v Egyptě do papyrových svitků?? 🙂

Na 4 porce budeme ptřebovat:

  • 400 g mražené kukuřice
  • 1 cibule
  • 1 lžička chilli drcených papriček
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 2 bio zeleninové bujóny
  • 30 g másla
  • 1 dl kokosového mléka (příp. šlehačky)
  • 1,3 l vody
  • na ozdobu konopný olej, barevné chilli papričky a tortilla chipsy

Postup:

V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm posekanou cibuli. K narůžovělé cibulce přidáme kukuřici, chilli, nastrouhaný muškátový oříšek, bujóny, vodu a vaříme asi 15 minut. Poté polévku důkladně rozmixujeme ponorným mixérem a ještě přepasírujeme přes hrubý cedník. Potom zjemníme kokosovým mlékem. Už jen krátce prohřejeme. Na talířích pokapeme konopným olejem a ozdobíme drobně pokrájenými chilli papričkami a tortilla chipsy.