Pikantní tuňáková pomazánka
Na 5 porcí budeme potřebovat:
- 300 g čerstvého sýra typu žervé
- 2 lahůdkové cibulky
- 2 vejce
- 1 kyselá okurka
- 1 větší konzervička tuňáka v oleji
- 1 větší konzervička tuňáka a chilli papričkami
- 1 mrkev
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Uvaříme si vejce natvrdo. Vložíme je do vlažné vody a od doby, kdy se začnou vařit, vaříme 10 minut. Z uvařených vajec slijeme vodu a vejce natlučeme a nalijeme na ně studenou vodu. Když vychladnout, oloupeme je a rozstrouháme do misky. Přidáme tuňákové maso, ze kterého jsme vymačkali olej. Dále přidáme sýr, drobně pokrájenou cibulku a okurku a jemně nastrouhanou mrkev. Osolíme, opepříme a vidličkou rozetřeme. Podáváme s celozrnným pečivem.