Na 5 porcí budeme potřebovat:

  • 300 g čerstvého sýra typu žervé
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 vejce
  • 1 kyselá okurka
  • 1 větší konzervička tuňáka v oleji
  • 1 větší konzervička tuňáka a chilli papričkami
  • 1 mrkev
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Uvaříme si vejce natvrdo. Vložíme je do vlažné vody a od doby, kdy se začnou vařit, vaříme 10 minut. Z uvařených vajec slijeme vodu a vejce natlučeme a nalijeme na ně studenou vodu. Když vychladnout, oloupeme je a rozstrouháme do misky. Přidáme tuňákové maso, ze kterého jsme vymačkali olej. Dále přidáme sýr, drobně pokrájenou cibulku a okurku a jemně nastrouhanou mrkev. Osolíme, opepříme a vidličkou rozetřeme. Podáváme s celozrnným pečivem.