Fazolová paštika
Přiznávám, je to trochu práce, ale pokud si jednou za čas fazole uvaříte s celého pytlíku do mrazáku a rozdělíte do sáčků na porce, čas vám to ušetří. Pak jen necháte rozmrazit a mixujete a mixujete a dochucujete a dochucujete. Výsledek vás možná mile překvapí.
- 600 g vařených fazolí Pinto
- 2 vařená vejce
- 3 kyselé okurky
- 1 větší cibule
- 3 větší stroužky česneku
- 3 lžíce sušeného lahůdkového droždí
- 6 hřebíčků a 5 kuliček nového koření rozemlít nebo rozdrtit
- 1 lžička sušeného zázvoru
- špetka muškátového květu
- 0,5 kelímku Mascarpone
- 0,5 dl olivového oleje
- 3 lžíce láku z okurek
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- pepř, sůl
- hrst čerstvých bylinek – oregano, šalvěj, petržel
Fazole den předem namočíme, uvaříme do měkka, slijeme vodu a dáme do vyšší misky. Přidáme uvařená vejce, nakrájené okurky, cibuli, drcený česnek, mleté koření a posekané bylinky. Přidáme i další ingredience a umixujeme pomocí ponorného mixéru. Podáváme s chlebem.