Tymiánové brambory s klobáskami a žampióny
Původně chtěl Kuba grilovat, protože jsme si začátkem týdne koupili malý gril, ale nakonec jsme využili troubu. Bylo to určitě rychlejší a méně práce 🙂
- 7 větších brambor
- 300 g Bavorských klobásek
- 5 stroužků česneku
- 300 g žampionů
- 1 dl olivový olej
- hrst snítek tymiánu
- hrubě mletý pepř, sůl
Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, na hrubo posekaný česnek, otrhaný tymián, pepř a sůl. Zalijeme olejem a důkladně promícháme. Přesypeme do zapékací misky a navrch nasypeme přepůlené klobásky. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C na 30 minut. Potom alobal odstraníme a pečeme, až se brambory a klobásky začnou barvit dozlatova, což je přibližně dalších 30 minut.
Jídlo můžete obměnit přidáním krabičky omytých a osušených cherry rajčátek 5 minut před dokončením pečení.