Tymiánové brambory s klobáskami a žampióny
5 (100%) 1 hlas(ů)

Původně chtěl Kuba grilovat, protože jsme si začátkem týdne koupili malý gril, ale nakonec jsme využili troubu. Bylo to určitě rychlejší a méně práce :)

  • 7 větších brambor
  • 300 g Bavorských klobásek
  • 5 stroužků česneku
  • 300 g žampionů
  • 1 dl olivový olej
  • hrst snítek tymiánu
  • hrubě mletý pepř, sůl

 

Brambory omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do misky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, na hrubo posekaný česnek, otrhaný tymián, pepř a sůl. Zalijeme olejem a důkladně promícháme. Přesypeme do zapékací misky a navrch nasypeme přepůlené klobásky. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C na 30 minut. Potom alobal odstraníme a pečeme, až se brambory a klobásky začnou barvit dozlatova, což je přibližně dalších 30 minut.

Jídlo můžete obměnit přidáním krabičky omytých a osušených cherry rajčátek 5 minut před dokončením pečení.

DSCN3300[1]