Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 300 g moravského uzeného vcelku (tepelně zpracované)
  • 6 brambor
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kmín
  • pořádnou dávku pažitky a petrželky
  • olej

A navíc

  • 3 vejce
  • 1,5 dl mléka
  • 1 vrchovatá lžíce jogurtu
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 60 g strouhaného sýra

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce téměř doměkka. Pak necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v zapékací misce orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso, kmín a pepř a ještě chvíli restujeme. Přidáme pokrájené brambory a posekané bylinky a promícháme.

Do hrnečku nalijeme mléko, přidáme jogurt, hořčici a vejce, osolíme a rozšleháme vidličkou. Směs nalijeme na brambory. Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C zapéct na 20 minut. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě 15 minut dopečeme.