Na 4 porce budeme potřebovat:

  • šálek neloupané červené čočky
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 2 větší růžičkové kapusty
  • kousek pórku
  • 2 kostky bio zeleninového bujónu
  • 1 stroužek česneku
  • 1,3 l vody
  • pepř
  • majoránka
  • kousek másla
  • celerová nať

Postup:

Čočku propláchneme a dáme uvařit. Trvá to cca 20 minut. V jiném kastrolu rozehřeje máslo, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, celer na kostičky, kapustičky na čtvrtky a chvíli restujeme. Zalijeme vroucí vodou, přidáme koření a bujón. Vaříme asi 10 minut a pak přidáme uvařenou čočku i s vodou. Chvilku prohřejeme a ozdobíme nasekanou celerovou natí.