Někdy se člověku prostě nechce vařit. Možná proto, že má za sebou protančenou noc. V tom případě jsou uhlířské špagety dobrý tip, protože příprava zabere max 15 minut 🙂

  • 300 g špaget
  • 1 uzený tempeh
  • 5 vajec
  • 1,5 dl šlehačky
  • zelená petrželka
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • sojová omáčka Kikkoman

Špagety uvaříme dle návodu v osolené vodě. Mezitím nakrájíme tempeh na kostičky a opečeme ho na trošce oleje. Hotový pokropíme sojovou omáčkou (mám jí přelitou ve flakonu s rozprašovačem). Vajíčka vyklepneme do nádoby, přilijeme šlehačku, osolíme, opepříme a vidličkou rozšleháme. Na teflonovou pánev dáme trošku oleje, rozehřejeme, vejce do ní vlijeme a jen chviličku necháme vařit. Musí zůstat téměř tekutá. Tuto připravenou směs přidáme do slitých, ale horkých špaget a promícháme. Vejce teplem ztuhnou.

Na talířích posypeme tempehem a posekanou petrželkou.