Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 velký hrnek uvařených fazolí (použila jsem pinto, mám luštěniny vždy navařené do mrazáku a rozdělené na porce)
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 2 brambory
  • kousek zelené části pórku
  • hrst mraženého hrášku
  • hrst mražené kukuřice
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl rajčatové šťávy (protlaku)
  • 1,3 l vody
  • citronová šťáva dle chuti
  • 2 kostky zeleninového bio bujonu
  • chilli koření
  • sladká paprika
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 30 g másla
  • petrželka

Postup:

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, celer, na kolečka nakrájenou mrkev a chvilku orestujeme. Zaprášíme paprikou a hladkou moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme fazole, bujonové kostky, koření a povaříme asi 15 minut. Na cedníku opláchnutý hrášek a kukuřici vysypeme do polévky, stejně tak nakrájený pórek. Ještě chvilku povaříme a chuť podpoříme rajčatovou šťávou, případně ještě citronem. Ozdobíme petrželkou.