Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 2 rajčata
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • plátek celeru
  • 1/2 cukety
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 kostky bio zeleninového bujónu
  • oregano
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1,3 l vody
  • trocha oleje
  • vločky mořské řasy Nori na ozdobení
  • lístečky bazalky na ozdobení

Postup:

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a orestujeme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Z oloupaných rajčat odstraníme bubáky a nakrájíme na kousky. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přidáme do polévky. Ochutíme bujonem, oreganem a bobkovým listem. Chvíli povaříme, vyndáme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérem. Dle chuti okyselíme trochou citronu. Na talíři posypeme vločkami mořské řasy a ozdobíme bazalkou.