Zeleninová krémová polévka
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- 1 menší petržel
- plátek celeru
- 1/2 cukety
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 kostky bio zeleninového bujónu
- oregano
- 1 bobkový list
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1,3 l vody
- trocha oleje
- vločky mořské řasy Nori na ozdobení
- lístečky bazalky na ozdobení
Postup:
Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a orestujeme. Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Z oloupaných rajčat odstraníme bubáky a nakrájíme na kousky. Cuketu podélně překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Přidáme do polévky. Ochutíme bujonem, oreganem a bobkovým listem. Chvíli povaříme, vyndáme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérem. Dle chuti okyselíme trochou citronu. Na talíři posypeme vločkami mořské řasy a ozdobíme bazalkou.