Někoho by mohla odradit sytě zelená barva, ale věřte, že tato polévka je výtečná.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 čerstvý špenát (příp. mražený)
  • 2 brambory
  • 1/2 smetany
  • 1 cibule
  • 2 kostky zeleninového bio bujonu
  • 3 lžíce strouhaného sýru parmezánového typu
  • 2 stroužky česneku
  • máslo
  • pepř
  • 1,3 l vody

Postup:

V kastrolu na másle zpěníme posekanou cibulku, česnek, přidáme pokrájené brambory, chvíli restujeme a zalijeme vodou. Do polévky rozdrobíme bujonové kostky. Když brambory lehce změknou, vložíme špenát, necháme rozvařit a ponorným mixérem umixujeme na hladký krém. Vlijeme smetanu, vsypeme nastrouhaný parmezán, opepříme a ještě jednou promixujeme. Už jen chvilku povaříme, případně dochutíme a na talířích ozdobíme několika hoblinami parmezánu.