• 6 středních brambor
  • 500 g krůtího prsa
  • 1 cibule
  • balíček čerstvých fazolek nebo 1/2 sáčku mražených
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, hrubě mletý pepř, chilli, kmín
  • sojová omáčka Shoya
  • 1 lžička Gustinu (kukuřičný škrob)
  • citronová šťáva
  • olej
  • lžíce másla
  • čerstvý tymián

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a v misce smícháme s cibulí rozkrájenou na proužky, Gustinem, trochou oleje, troškou citronové šťávy, pepřem, chilli kořením a sojovou omáčkou. Brambory oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a namočíme do studené vody. Necháme okapat, osušíme utěrkou, vložíme do mísy, posolíme, okmínujeme, okořeníme tymiánem a pokropíme olejem. Promícháme a dáme na pekáč do rozpálené trouby na 25 minut.

V té době na pánvi orestujeme maso a v dalším kastrolku připravíme fazole. Pokud použijeme čerstvé, fazole omyjeme, uvaříme 6 minut v osolené vodě a poté necháme okapat. Pokud použijeme zmrazené, pouze je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla a vyklopíme do něj připravené fazolky. Osolíme, opepříme a opečeme za stálého míchání. Následně přidáme lisovaný česnek a tymián. Ještě chvilku opékáme, aby česnek zezlátnul a dochutíme citronovou šťávou.