Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 5 rajčat
  • 1 rajčatové pyré
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • hrst mražených fazolek
  • kousek zelené části pórku
  • 2 růžičky brokolice
  • olivový olej
  • citronová šťáva
  • chilli, oregano (nejlépe čerstvé)
  • 2 kostky zeleninového bio bujonu
  • 1,3 l vody
  • 1 lžíce Gustinu

Postup:

Do kastrolu vlijeme trochu oleje, zesklovatíme na něm pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme oloupanou a na kolečka nastrouhanou mrkev a chvilku restujeme. Zalijeme vodou, přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, rajčatové pyré, fazolky, bujon a koření a vaříme asi 8 minut. Pak přidáme pokrájený pórek a na drobné růžičky rozebranou brokolici a vaříme pět minut. Gustin rozmíchaný ve lžíci vody vlijeme do polévky a dochutíme citronovou šťávou. Přibližně po minutě je polévka hotová.