Tenhle jablečný moučník s chutí perníku je voňavý a vláčný. S čokoládovou polevou má šmrnc.

  • 300 g nastrouhaných jablek
  • 250 g cukru
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 100 g rozehřáté Hery
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžičky perníkového koření
  • hrst goji (rozinek, brusinek)
  • čokoláda na vaření
  • 1 lžička ztuženého pokrmového tuku

Jablka nahrubo nastrouháme, v robotu rozšleháme cukr s vejci, přidáme rozehřátý tuk, mouku smíchanou s kořením a práškem do pečiva, jablka a nakonec goji. Vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací misky a upečeme v troubě vytopené na 180 st. C 25 minut. Po zchladnutí vyklopíme, čokoládu rozlámeme, rozehřejeme ve vodní lázni se ztuženým tukem a rozetřeme na zchladlý jablečník.