Na 4 sklenky budeme potřebovat:

  • 0,5 l mléka
  • 1 čokoládový puding se zvýšeným obsahem čokolády
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 0,5 kg švestek (můžou být mražené)
  • 1 dl vody
  • hrst mandlí
  • lžíce medu

Postup:

Mandle spaříme, oloupeme a posekáme na kousky. Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do kastrolu dáme švestky, zalijeme trochou vody, posypeme cukrem a rozvaříme. Pokud zbude v kastrolu hodně vody, část jí slijeme (po naředění vodou je to výborné pití) a švestky rozmixujeme. Mezitím, co se nám vaří švestky a pudink, opražíme si nasucho mandle a když zezlátnou, zamícháme do nich med. Do skleničky dáme část švestkové omáčky, část pudinku a navrch přidáme opražené mandle.