Hodnocení receptu, 5 = nejlepší.

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 250 g brambor
  • 250 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
  • 100 ml šlehačky
  • 2 zeleninové bio bujóny
  • 2 lžíce umeocta (příp. jablečného nebo citrónové šťávy)
  • 1 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce ghí (nebo másla)
  • 1 lžíce kopru (čerstvý nebo mražený)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • kmín, sůl
  • zakysaná smetana

Postup:

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Zalijeme vroucí vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Na másle zesklovatíme pokrájenou cibulku. Přidáme cukr a ještě chvilku restujeme, přidáme mouku a promícháme. Asi po minutě zalijeme litrem vroucí vody. Přihodíme bujóny a pět minut povaříme. Přidáme pokrájené fazolky a vaříme asi 8 minut. Okyselíme, minutu povaříme, zjemníme smetanou, přisypeme slité brambory a dle chuti doladíme solí, cukrem a citrónem. Na talíři ozdobíme zakysanou smetanou, případně ztraceným vejcem.