Na cca 21 tyčinek budeme potřebovat:

  • 350 g ovesných vloček (půl z toho jemných)
  • 300 ml pomerančové šťávy (2 velké šťavnaté pomeranče)
  • 100 g kandované pomerančové kůry (bez chemie)
  • 100 g tekutého medu
  • 80 g kokosového oleje (příp. jiný kvalitní olej bez výrazné chuti)
  • 60 g vlašských ořechů
  • 60 g slunečnicových semínek
  • 30 g pohankové mouky (příp. pšeničné celozrnné)
  • špetka soli

Postup:

Vlašské ořechy posekáme (ideálně na středně hrubo v elektrickém sekáčku). Smícháme s vločkami, kandovanou kůrou, semínky, solí a moukou. Přidáme pomerančovou šťávu, med a rozehřátý kokosový olej. Důkladně promícháme, vyklopíme na plech na pečící papír a plochou stěrkou uhladíme do pravidelného obdélníku.

Upečeme v troubě vyhřáté na 160 st. C dozlatova, cca 20 mninut. Necháme chvilku zchladnout a rozkrájíme kolečkem na pizzu na tyčinky nebo bonbony.